1 2

Υπηρεσίες

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η ικανοποίηση όλων των ασθενών που μας εμπιστεύονται. Γι’ αυτό, οι υψηλής ποιότητας υπηρεσίες μας προσαρμόζονται στις ανάγκες του εκάστοτε περιστατικού, το κόστος της προσφερόμενης θεραπείας εκτιμάται κυρίως με βάση το εγγυημένο αποτέλεσμά της, ενώ συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την πορεία των ασθενών μας και μετά την αποκατάσταση του προβλήματός τους.

Χρήσιμες οδηγίες για τους ασθενείς

Ύστερα από χειρουργική επέμβαση στη στοματική κοιλότητα

 1. 1. Μετά το πέρας της χειρουργικής επέμβασης στην οποία υποβληθήκατε και δεδομένης της τοπικής αναισθησίας, δεν επιτρέπεται να λάβετε τροφή μέχρι την πλήρη αποδρομή της. Μπορείτε, όμως, να καταναλώσετε υγρά.
 2. 2. Την πρώτη εβδομάδα, μέχρι και την κοπή των ραμμάτων, αποφύγετε οποιαδήποτε σωματική καταπόνηση ή αθλητισμό, μην σκύβετε, μην σηκώνετε βάρη και μην παραμείνετε για αρκετή ώρα με το κεφάλι σας προς τα κάτω.
 3. 3. Μην υποβληθείτε σε κάποια δίαιτα, καθώς το ανοσοποιητικό σας σύστημα πρέπει να είναι ισχυρό κατά την περίοδο επούλωσης. Η δίαιτά σας θα πρέπει να αποτελείται από ψάρι, ζυμαρικά, λαχανικά και γενικότερα μαλακές τροφές. Προσοχή, όμως, στα οξέα φρούτων που ενδέχεται να ερεθίσουν την πληγή. Επιπλέον, ελαττώστε την καφεΐνη (coca cola, καφές, μαύρο τσάι) και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
 4. 4. Κατά την πρώτη τουλάχιστον εβδομάδα μετά την επέμβαση, απαγορεύεται το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ.
 5. 5. Μην ξεχνάτε να κάνετε συχνά στοματοπλύσεις, δύο με τρεις φορές την ημέρα, με διάλυμα χλωρεξιδίνης, χωρίς να υπερβάλετε στον αριθμό τους, καθώς οι πολύ συχνές στοματοπλύσεις ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά την πληγή.
 6. 6. Συνεχίστε κανονικά το πλύσιμο των δοντιών σας και μετά την αφαίρεση των φαρμάκων θα λάβετε περισσότερες οδηγίες για τη στοματική υγιεινή.
 7. 7. Μην προβληματιστείτε για τυχόν οίδημα στην περιοχή της επέμβασης και στην παρειά (μάγουλο). Το οίδημα μεγαλώνει σε μέγεθος τις τρεις πρώτες ημέρες μετά την επέμβαση και στη συνέχεια υποχωρεί σταδιακά. Εσείς αυτό που έχετε να κάνετε τις τρεις πρώτες ημέρες, είναι να τοποθετείτε την παγοκύστη που σας δώσαμε, 2 με 3 λεπτά την ημέρα, στην εξωτερική επιφάνεια του δέρματος.
 8. 8. Επίσης φυσιολογικές είναι και τυχόν ενοχλήσεις στην περιοχή της επέμβασης, από τις οποίες θα ανακουφιστείτε παίρνοντας τα φάρμακα (αναλγητικά) που σας προτείναμε. Η λήψη ασπιρίνης απαγορεύεται, λόγω του ότι προκαλείς αιμορραγίες, εκτός και αν λαμβάνεται για σοβαρότερες παθήσεις. Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται συζήτηση τόσο με τον χειρουργό, όσο και με τον ιατρό που σας παρακολουθεί.
 9. 9. Σε περίπτωση αιμορραγίας, παραμείνετε ψύχραιμοι και προσπαθήστε να ελέγξετε την αιμορραγία, αρχικά με κάποια γάζα. Η γάζα αυτή θα πρέπει να παραμείνει δαγκωμένη στην περιοχή της επέμβασης περίπου για 30 λεπτά. Αν δεν υπάρξει βελτίωση μέσα σε 1 με 2 ώρες, επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας καθοδηγήσουμε. Αιμορραγία, όμως, δεν σημαίνει σάλιο χρώματος ροζ, αλλά έντονο, πηκτό αίμα κόκκινου χρώματος.
 10. 10. Η εμφάνιση πυρετού δεν είναι απίθανο να συμβεί. Σε περίπτωση, όμως, πολύ έντονου και μεγάλης διάρκειας πυρετού, τηλεφωνήστε μας άμεσα.
 11. 11. Αν λαμβάνετε συστηματικά φάρμακα για γενικές παθήσεις, θα πρέπει να ενημερώσετε και εμάς, αλλά και τον θεράποντα ιατρό σας, πριν από την επέμβαση.
 12. 12. Μην παραλείψετε το ραντεβού σας για την κοπή των ραμμάτων, καθώς πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της επούλωσης.

Ύστερα από εξαγωγή

 1. 1. Συνεχίστε να δαγκώνετε τη γάζα σας, για δύο ώρες μετά την εξαγωγή.
 2. 2. Μην αποζυμάτε την πληγή και μην καταπίνετε το αίμα.
 3. 3. Αποφύγετε την κατανάλωση πολύ θερμών ή πολύ κρύων φαγητών και ποτών.
 4. 4. Την επόμενη ημέρα, ξεκινήστε στοματοπλύσεις με αλατόνερο, κάθε 2 ώρες (μισό κουταλάκι αλάτι, σε μισό ποτήρι νερό βρύσης).
 5. 5. Μην βουρτσίζετε τα δόντια σας κοντά στην πληγή.
 6. 6. Όταν η αιμορραγία δεν σταματά επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.

Το πρώτο 24ωρο μετά το νέο σας σφράγισμα